Ankara
Sıhhiye
Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için 11 Ekim Pazar günü katliamın yaşandığı yerde anma yapmak isteyen kitle örgütlerine polis engel oldu. Tepki gösteren halka, polis toma ve gazla saldırdı. Saat 11.00’da yapılan çağrı üzerine kitle örgütleri Gar’dan Sıhhiye’ye yürüdü. Ancak polis anmaya izin vermek istemedi. Polis ile anma için gelenler arasında gerilim yaşandı. Kitle “Hırsız katil Erdoğan, katil devlet hesap verecek,” sloganıyla Sıhhiye meydanına ulaştı. Katledilenler anısına saygı duruşunda bulundu. Polis, cenazelerin meydana girmesine izin vermezken kitleye dağılın uyarısı yapıyor. Sıhhiye’deki anma töreninde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşma yaptı. Şunları söyledi: “Diktatörlerin en korktuğu şeyi yapmaya, halkların birliğini ve ezilenlerin gücünü göstermek istiyorlardı. Yüreğimiz yanıyor. Gün gelecek devran dönecek, bu ülkeyi teslim aldık diyenler, halka hesap verecek. Kuş uçsa haberi olsan devlet, Ankara’nın göbeğindeki katliamı engellememiş, önünü açmıştır. Katillerimizle acımızda nasıl buluşalım? Devletle acımızda nasıl buluşalım? Hepimiz aynı anda ayağımızı yere vursak, sarayın camları titrer. Bitişiniz 1 Kasım’da olacak. Kasımda diktatörü devirmek başkadır diyeceğiz.”
12-13 Ekim Yastayız, İsyandayız, Grevdeyiz
Ankara’daki Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nde yaşanan katliamın ardından ilan edilen yas, grev ve boykot eylemlerle sürüyor. Sendika, odaların grev çağrısına karşılık Çankaya Belediyesi önünde Ziya Gökalp Caddesi trafiğe kapatılarak konuşmaların yapıldığı eyleme kitle örgütleri de katıldı. Konuşmalarda “Katillerin ve katliamın arkasındaki güçlerin belli olduğu, Ankara katliamının, katillerini açığa çıkaracağız hesabını mutlaka soracağız.” denildi.
13 Ekim’de Kolej meydanında toplanarak Sakarya Caddesi’ne yürümek isteyen kitle örgütlerine polis barikat kurarak yürüyüşe engel oldu. Kaldırımdan yürüyüşe geçen kitle Sakarya Caddesi’ne yürüdü. Sakarya Caddesi’nde anma yapılarak şehitlerin isimlerinin olduğu balonlar havaya uçuruldu. Konuşmalarla devam eden eylem daha sonra oturma eylemiyle devam etti.
Barış Şehitlerini Unutmadık, Unutmayacağız – 31 Ekim
Barış ve demokrasi için Ankara Garı önünde buluşan yüzü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği, daha fazlasının yaralandığı ve soruşturmasında hâlâ soru işaretleri barındıran Ankara Katliamı’nı unutturmamak için toplanan kitle, ellerindeki olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazdığı pankartları ve karanfilleri katliamın yaşandığı yere bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunan ve içinde olayda yaralananların da bulunduğu kitle, basın açıklaması yaptı.
Kaldıraç ve AKA-DER adına yapılan açıklamada “Üçüncü haftasında katliamı unutmadık, unutmayacağız,” vurgusu yaparken, Halkevleri adına yapılan basın açıklamasında “Katilleri biliyoruz, katiller hesap verecek!”denildi.
Anma alanındaki güvenliği devrimciler sağladı. Açıklamalar ve saygı duruğundan sonra olay yeri katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve isimleri asılarak bir sokak müzesine dönüştürüldü.
Batıkent Halkı “Katili Tanıyoruz. Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz”
10 Ekim’de barıştan, emekten, özgürlükten yana olan halklara yapılan katliam sonrası aynı akşam saat 1930’da Batıkent halkı metro son durak olan GİMSA önünde toplandı, katledilenleri andı ve unutmayacağız, affetmeyeceğiz, dedi.
Toplanma başlarken hazırlanan pankarta “Barışa, halklara savaş açanları affetmeyeceğiz” ve “Katilleri tanıyoruz hesap soracağız” yazıldı. Toplanan kitle sık sık “Katil devlet hesap verecek, adalet halkların elleriyle gelecek ve Katil Erdoğan” sloganları ile tepkisini gösterdi. Kitle kalabalıklaştığında boyalı merdivenlere yüründü, burada da sloganlar ile bekleyiş sürdürüldü. Eylemin devamında katledilenler için nöbet tutulmasına karar verildi. Katliamda yaralananların hastane önünde bekleyen yakınları için battaniye ihtiyacı duyusundan sonra hızlıca çok sayıda battaniye toplandı ve hastanelere ulaştırıldı.
Batıkent
Batıkent’te AKA-DER Batıkent Şube, BES 2 No’lu Şube, Eğitim-Sen 2 No’lu Şube, Emekli-Sen Yenimahalle Şubesi, EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü, Genel-İş 2 No’lu Şube, Halkevi Batıkent Şubesi, Haziran Batıkent Meclisi, HDP Yenimahalle İlçe Örgütü, KP Yenimahalle İlçe Örgütü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi ve Cemevi, SES, SODER’in ortak çağrısıyla 24 Ekim günü Batıkent meydanda toplanıldı.
“Katilleri Tanıyoruz Hesabını Soracağız” yazılı ortak pankart ve barış şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartlarla Batıkent son metro istasyonuna, “Katil-Hırsız Erdoğan, Katil Devlet Hesap Verecek, Saray Savaş Halklar Barış İstiyor” sloganları eşliğinde yürüyüş yapıldı.
Batıkent son metro istasyonunda Ankara Katliamı’nda devlet tarafından katledilen Korkmaz Tetik’in babası Erdoğan Tetik konuşma yaptı. Konuşmasında ‘Asıl korkuyu biz onların yüreğine saldık. Devletle IŞİD iş birliği yaparak hain bir tuzak kurarak yüzlerce canımızı katlettiler. Biz korkmuyoruz korkmayacağız, yılmayacağız. Şehit düşen yoldaşlarımızın, Evlatlarımızın bıraktığı bayrağı daha yukarılara çekeceğiz. Çaresiz değiliz, sözün bittiği yerde de değiliz, sözümüz bundan sonra başlıyor. Bu faşist bunağa boyun eğmeyeceğiz, unutmayacağız barış güvercinlerini unutturmayacağız. Sizden isteğim bütün mahallelerde, şehirlerde bu katliamı anlatmanızı istiyorum katilleri biliyoruz. Göz göre göre yapılmış bir katliam. Bunun hesabını halk olarak soracağız ve şehitlerimizin bıraktığı bayrağı göndere çekeceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.
Daha sonra şiirler okunarak ve mumlar yakılarak barış şehitlerinin anması sinevizyon gösteriminin ardından son buldu.
Dikmen
10 Ekim’de Ankara’daki “Barış ve Demokrasi” mitingine yapılan alçak saldırıda hayatını kaybedenler için Dikmen halkı, Mahsuni Şerif Parkı’nda anma yaptı.
Çeşitli kurum ve köy derneklerinin öncülüğünde Dikmen halkının düzenlediği anma açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında “Dile kolay tam 107 tane barış, kardeşlik, özgürlük sevdalısı canımızı arkadaşlarımız yoldaşlarımızı bundan tam bir hafta önce alçakça bir saldırıyla yıldızlara uğurladık. Evet, katilleri tanıyoruz, katiller askeri, polisi, mahkemeleri medyasıyla bu devletin ta kendisidir. Dörtyüz vekil olsaydı bunlar olmazdı diyen Erdoğan’dır, biz acımızla boğuşurken TV kanallarından pişkin pişkin sırıtanlardır. Katilleri tanıyoruz mutlaka hesabını soracağız. Asla unutmayacağız asla affetmeyeceğiz” denildi.
Semahtan sonra katledilen canlar için hazırlanan lokma dede tarafından dualandı ve halka dağıtıldı. Lokmanın ardından anma sana erdi.
10 Ekim günü kardeşini kaybetmiş şehit yakınının da konuşma yaptığı anma süresince sık sık “katil devlet hesap verecek”, “yaşasın halkların kardeşliği” ve “kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.
Anma birlik olma çağrısı ve lokma dağıtımıyla sonlandırıldı. (AKA-DER Dikmen Şube)
İstanbul
10 Ekim
Katliamdan yaklaşık 2 saat sonra, öğlen saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda toplanmaya başlayan insanlar oturma eylemine geçti. “Katliamlarınız barış talebimizi engelleyemeyecek” yazılı bir pankart açıp, ellerinde “Barışı bombalayamazsınız”, “Barışa bomba atıldı” yazılı dövizler de tutarken, sık sık slogan attı. Gittikçe kalabalıklaşan oturma eylemi 18.00’da yapılacak eyleme kadar devam etti.
Kadıköy Rıhtım’da HDP’nin çağrısıyla 16.00’da oturma eylemi başladı. Sık sık sloganlar ve alkışlarla katliamı protesto eden kitle 1 saatlik oturma eyleminin ardından vapurlarla Avrupa yakasına geçerek 18.00’da Taksim’de yapılan basın açıklamasına katıldı.
Akşam saat 18.00’da ise binlerce kişi Tünel Meydanı’nda bir araya gelerek Galataray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, “Hükümet istifa”, “Hırsız, katil AKP”, “Unutmak yok, affetmek yok”, “İnadına barış” sloganı İstiklal Caddesi’nde yankılandı. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Galatasaray Lisesi önüne gelen kitle ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapanlar da eyleme katıldı.
Eylem EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek’in konuşmasıyla başladı. ESP ve KESK’ten de temsilcilerin konuştuğu eylem, konuşmasının bir kısmında “Ne Suruç’u ne Roboski’yi unutucağız, ne Maraş’ı ne Sivas’ı unuttuk. Sizden halklar hesap soracak” diyen HDP Milletvekili Beyza Üstün’ün konuşmasıyla sona erdi.
Sultangazi’de, Ankara’da yaşanan katliamı lanetlemek üzere Gazi Mahallesi’nde bir araya gelen kitleye polis, tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı.
Nurtepe’de de Vartolular Derneği, Dersimliler Derneği, Emek Partisi, SODAP, HDP, SYKP, TÖP-G, SDP ve mahalle sakinlerinin olduğu 200 kişi, eylem yaparak katlamı lanetledi. Burada yapılan açıklamada “Bu faşist terörün amacı ülkedeki demokrasi ve barış mücadelesini püskürtmek, işçi sınıfı ve halklarımız üzerinde korku yaratmaktır” denildi.
HDP Şişli İlçe Örgütü ise Pangaltı metro durağı önünde yaptıkları sessiz oturma eylemiyle bombalı saldırıyı protesto etti.
Alibeyköy’de onlarca kişinin bir araya gelerek başlattığı eylem kısa sürede binden fazla kişiye ulaştı. “Savaşa inat barış hemen şimdi”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılan eylemde yürüyüş gerçekleştirildi.
Maltepe Barış Bloku’nun çağrısıyla Beşçeşmeler Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 400 kişi Maltepe Meydanı’na yürüdü. Sık sık, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası oturma eylemi yapıldı. Sancaktepe’de akşam 19.00’da Vatan İlköğretim Okulu önunde biraraya gelen kitle “Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak” sloganıyla Demokrasi Caddesi’ne yürümek istedi. Kitle Kaymakamlığın önüne geldiğinde polis biber gazıyla saldırdı.
Sarıgazi halkı 10 Ekim günü yaşanan katliamdan sonra hemen sokağa çıkarak katliama tepki gösterdi. Saat 19.00’da Vatan İlkokulu önünde buluşan bine yakın insan yürüyüşe geçti, esnaflar kepenk kapattı. Yürüyüşe polis gaz bombalarıyla saldırdı.
Aylardır Cam Keramik-İş sendikasında örgütlenme mücadelesi veren ve direnişte olan Serapool işçileri Ankara’da yaşanan katliamı protesto etti.
Kadıköy, Gazi ve birçok ilçede esnaf kepenk kapatma eylemi yaptı.
12-13 Ekim
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB (TTB Merkez Konseyi, acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuklar, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımına devam edileceğini söyledi) 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen katliam sonrası yaptıkları açıklamada grev ilan ettiklerini duyurdu. Açıklamada “Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için üç gün yastayız/12-13 Ekim’de grevdeyiz!” denildi. Greve destek veren toplumsal muhalefet örgütleri, hukuk örgütleri Ankara Katliamı’na karşı “12-13 Ekim’de grevdeyiz” diyerek hayatı durdurma çağrısı yaptı.
Sosyal medya üzerinden de bu greve “Üretimi durduruyor, derslere girmiyor, yasımızı yaşıyoruz! Evlerimize arabalarımıza siyah bezler asıyor, yakalarımıza siyah kurdeleler takıyoruz!Yeter artık! Katilinizi tanıyoruz. #HayatıDurduruyoruz!” denerek destek veriliyor. Üniversiteliler ve liseliler dersleri boykot çağrısı yaptı.
12 Ekim
Tabo işçileri: “Terörü lanetliyor, ölenleri saygıyla anıyoruz’’ işyeri önünde anma eylemi gerçekleştirildi.
Gültepe, Harmantepe Meydanı’nda #Ankara’daki patlamada ölenler için toplanıldı.
Bağcılar’da eylem düzenlendi.
13 Ekim
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB Ankara katliamına karşı 13 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması için Sirkeci ve Cerrahpaşa’da “Katili Tanıyoruz” pankartları ile toplandı.
Eylem için saat 10.30’da Sirkeci ve Cerrahpaşa’da toplanılarak saat 11.00’da iki kol halinde gerçekleşen yürüyüşle Beyazıt Meydanı’nda buluşulacaktı.
İstanbul Valiliği eylemin 13 Ekim sabahı “uygun olmadığı” yönünde açıklama yapmış, eylemi düzenleyenler yürüyüş ve açıklama programlarının değişmediğini duyurmuştu.
Engelleme Kadıköy’den eyleme katılmak için Sirkeci’ye geçmek isteyen insanlara dönük polis saldırısı ve dört kişinin gözaltına alınmasıyla başladı.
Sabah saat 10.30 sularında Sirkeci Garı önünde ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde toplanmaya başlayan insanların önünde karşı polis barikat kurdu. Valiliğin engeli kaldırması talepleri dile getirildi. Konuşmalar ve oturma eylemi yapıldı. Cerrahpaşa’da oturma eylemindekilere polis saldırdı.
“Hükümet ve vali istifa” sloganlarının atıldığı eylemde engel kalkmayınca gruplar “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla yaklaşık iki saat sonra 12.15 sularında eylemi sonlandırdı.
Sirkeci Garı önünden Beyazıt Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bir süre oturma eylemi yapan grup, basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.
İstanbul’da halk, ‘Unutmuyoruz, affetmiyoruz’ dedi. Beşiktaş, Sarıyer/Büyükdere, Derbent, Dağevleri, Beykoz, Beyoğlu, Şişli, Tuzla, İkitelli, Maltepe ve Kadıköy’de gerçekleştirilen eylemlerde halk ‘Katili biliyoruz’ dedi.
İkitelli’de meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.
HDP Şişli İlçe örgütü Osmanbey metro istasyonu Pangaltı çıkışında oturma eylemi yaptı. Taksim Mis sokak girişinde, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti Berna Koç anıldı.
Kadıköy Rıhtım’da oturma eylemi başlatıldı.
Sarıyer’de Çelik Gülersoy Parkı’nda mumlar yakıldı.
Kadıköy’de ses çıkarma eyleminin ardından saygı duruşunun ardından 20.00’daki Barış Bloku’nun oturma eylemine çağrırdı.
Beşiktaş sokaklarda gezerek ses çıkarma eylemi yaptı. Her akşam ses çıkarma eylemine çağrı yapan Beşiktaşlılar kartal heykeline dönüp eylemi sonlandırdı. 14 Ekim için Abbasağa Parkına çağrı yaptı.
Tuzla’da “katliamların sorumlusu devlettir” pankartıyla yürüyüş yapıldı.
Taksim İstiklal Caddesi’nde ara sokaklar gezilerek ses çıkarma eylemi yapıldı. Ardından basın açıklaması yapılarak her akşam için ses çıkarma eylemine çağrı yapıldı.
Sarıyer Dağevleri’nde yürüyüş düzenlendi.
Sarıyer Derbent’te “saray gidecek, barış gelecek” yazılı siyah pankart taşıyan eylemciler yürüyüş düzenledi.
Sarıyer Büyükdere’de anma eylemi gerçekleştirildi.
Bakırköy sabah 9.30’da Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.
İzmir
İzmir’de Ankara Katliamı’nı protesto etmek için ilk hafta her gün eylem düzenlendi. Grev ve boykot çağrısıyla beraber 12 Ekim’den itibaren başlayan eylemlerin merkezi İzmir Alsancak Garı oldu.
Grevin ve boykotun ilk gününde Eğitim-Sen üniversiteler şubesi Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nde basın açıklaması gerçekleştirerek yas eylemi yaptı. Ege Üniversitesi’nde sınıf sınıf gezerek boykot çağrısı yapan öğrencilerin katılımıyla beraber 10.04’te saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından öğrenciler okulun içerisindeki hastanede greve çıkan SES’li sağlık emekçilerinin yanına gitti. Sağlıkçılarla beraber Basmane Meydanı’na geçildi.
12 Ekim
KESK, DİSK, TMMOB, TTB’nin örgütlediği yürüyüşte binlerce insan hep bir ağızdan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Katil devlet hesap verecek”, “Katil Erdoğan”, “Adalet halkların elleriyle gelecek” sloganları attı. Ortak pankart arkasında yürüyen işçiler, öğrenciler, öğretmenler, sanatçılar Gündoğdu Meydanı’na geldiğinde alana sığmadı.
Üniversite öğrencilerinin okullarından gelerek ayrı kortej oluşturduğu yürüyüşte Ankara’da yapılan katliam lanetlenerek hesap sorulacağı dile getirildi.
Gündoğdu Meydanı’nda yapılan program ise Ankara’da şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı. İzmir’de yitirilenlerin isimleri sayılarak “burada” denildi. Kürsüden yapılan konuşmalarda ise bu katliamın Erdoğan’ın/Sarayın başlattığı savaşın bir parçası olduğu vurgulandı.
Ardından kordona geçilerek hayatını kaybedenler için temsili karanfiller denize bırakıldı. Alandaki program sona erdikten sonra ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüşümüzü sürdürerek Kaldıraç okurları olarak herkesi İzmir’den Ankara’ya giden ve orada şehit düşen Berna Koç ve Ayşe Deniz’in cenaze törenlerine çağırdık.
13 Ekim
DİSK, TMMOB, KESK, Türk Tabipler Birliği, HDP ve CHP İzmir milletvekilleri ile binlerce İzmirli, Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartı taşıyan grup, sloganlarla Alsancak Garı’na yürüdü. Burada, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu. Ortak basın açıklamasını, Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü Akkan okudu. Hayatını kaybedenlerin özlemi olan barışa, mücadele ederek kavuşacaklarını söyleyen Akkan, “Biz de 10 Ekim günü, geçmişteki birçok mitingde olduğu gibi Ankara Tren Garı’nın önünde buluştuk. Barış özlemiyle oraya gelen on binlerce dostumuzla, yoldaşımızla buluştuk. Barışa kavuşma çabasında buluştuk ancak aynı yerde 100’den fazla insanımızdan ayrıldık, onları bir garın önünde bıraktık. Ankara Tren Garı, bundan sonra aklımızda maalesef hep bu haliyle kalacak.” dedi.
14 Ekim
Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği İzmir Şubeleri saat 19.00’da İzmir Barosu önünden Sevinç pastanesi önüne sloganlarla yürüdü. Dernekler adına Fatma Demirer basın açıklamasını okudu.
15 Ekim
Çiğli Güzeltepe’de Saat 19.30’da Ankara’daki patlamada ölenleri anmak için toplanma Alevi Yol Kültür Dernekleri, BDSP, EMEP, Halkevleri, HDP ve Kaldıraç’ın düzenlediği yürüyüşle başladı. (Eski polis karakolu) AK Parti’nin seçim oyunu olan cami-cemevi önüne kadar sürdü polisin sürekli urubun önünü kesmek istese de grup değişik yollardan yürüyerek cemevi önüne geldi burada basın açıklaması yapan gurup daha sonra şiir ve Alevi Yol Bağlama Topluluğu’nun söylediği türkülerle eylemi sonlandırıldı.
16 Ekim
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı üzerine yaklaşık 300 kişi, saat 19.00’da Alsancak Garı önünde toplandı. Ankara’daki saldırıda yaşamını yitiren Birleşik Taşıma İş Sendikası üyesi 13 kişiyi anmak üzere, gar önündeki tarihi lokomotife, BTS üyesi 13 kişinin fotoğrafının bulunduğu pankartı asıldı. Buraya karanfiller bırakılarak temsili mumlar yakıldı.
17 Ekim
19.00’da buluşan sanatçılar Alsancak Garı önüne yürüdü. İzmir Müzisyenler Derneği, Ahura Ritim Topluluğu, Yeni Kapı Tiyatrosu, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ve İlkay Akkaya’nın içinde bulunduğu sanatçılar Alsancak Gar önünde Ankara için türküler söyledi, şiirler okudu ve resim yaptı. Ardından İMD barış için bir günlük açlık grevine girdiklerini belirterek Gar önünde nöbet tutacaklarını dile getirdi.
21 Ekim
Halkevleri, Karşıyaka ve Bornova Halk forumlarıyla beraber örgütlediğimiz anma eylemini yapmak üzere Alsancak Gar önüne kortejimiz ve dövizlerimizle girdik. Alanın güvenliğinin sağlanmasının ardından Ankara’da yaralanan yoldaşımız şehitler anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında devletin katliamcı geleneğinin sürdüğünü dile getirdi.
26 Ekim
İzmir Emek ve Demokrasi güçleri Konak eski Sümerbank önünde saat 12.00’da Ankara Katliamı’nda yitirdiklerimiz anısına basın açıklaması sonrası barış balonları uçurdu. Basın açıklamasını Melih Yalçın okudu.
Ege Üniversitesi Forumu’nun düzenlediği 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara tren garında bombalı saldırı ile katledilen barış savunucuları için “Barış için 102 el” etkiliğine polis ve ÖGB müdahale etti. 7 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.
Öğrenciler Ankara katliamında hayatını kaybeden 102 canın anısına Ege Üniversitesi eski Edebiyat Fakültesi girişindeki duvarı boyalı elleri ile barış anıtına dönüştürecekler ve 102 elin her birine hayatını kaybedenlerin isimleri yazılacaktı. Bu etkiliğe başlamadan önce barış için türküler söyleyen öğrencilerin etrafı polisler ve ÖGB’ler tarafından sarıldı. Barış anıtı yapmak için hazırlıklara başlayan öğrencileri engelleyen polis ve ögb 7 öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı.